KÄRNÄ MYY TWIITTEJÄÄN DIGITAALISENA TAITEENA

Medialle

16.1.2023
Julkaistavissa heti

Kansanedustaja Mikko Kärnä myy twiittejään digitaalisena taiteena. Myynnistä saatavilla tuloilla on tarkoitus rahoittaa kansanedustajan vaalikampanjaa. Kärnän twiittejä on muunnettu NFT:iksi eli digitaalisesti keräiltäviksi teoksiksi. Twiittejä tullaan myymään pitkin kevättä internetissä OpenSea -palvelussa.

– Ajattelimme kampanjatiimin kanssa kokeilla tällaista modernia taulukauppaa ja eilen asetimme ensimmäisen twiittini huutokauppaan OpenSea -palveluun. Kyseessä ei ole mikä tahansa twiitti, vaan se taitaa olla Suomen poliittisen historian suosituin twiitti koskaan, jonka kirjoitin Katalonian itsenäisyyskansanäänestyksen jälkeen. On mielenkiintoista nähdä, millainen arvo twiitille lopulta muodostuu. 

Kärnä ei tiedä, että kukaan suomalainen politiikko olisi myynyt twiittejään tai muutakaan tuottamaansa digitaalista materiaalia taiteena.

– Suomessa tätä ei tietääkseni ole koskaan tehty, mutta ulkomailla tämä on jo yleistyvä tapa vaalikampanjoiden rahoituksessa. Suomalaiset ovat suhtautuneet asiaan varovaisen kiinnostuneesti ja kyseilyitä on tullut myös ulkomailta. Pari twiittiä onkin jo varattu suoramyyntiin. Että rohkeasti voi olla yhteydessä mikäli haluaa jonkun twiittini omistusoikeuden itselleen ostaa.

Kärnä on Suomen seuratuimpia poliitikkoja twitterissä ja hänellä on siellä yli 45000 seuraajaa. Viime vuonna kansanedustaja oli Twitteriä seuraavan Pinnalla -palvelun mukaan Suomen neljänneksi kovin twiittaaja.

Lisätietoja:
Mikko Kärnä, p. 040 143 8941

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s