KÄRNÄ TYRMÄÄ VIHREIDEN SAAMELAISKANNAT RASISTISINA JA IHMISOIKEUSSOPIMUSTEN VASTAISINA

Medialle

13.10.2022
Julkaistavissa HETI

Kansanedustaja Mikko Kärnä on tuohtunut vihreiden alkuperäiskansaamme saamelaisia alentavaan politiikkaan. Kärnä puuttuu erityisesti vihreiden kansanedustaja Jenni Pitkon toimintaan.

– Pitko on alkanut puhumaan ”saamelaisiksi haluavista” ihmisistä toistellessaan vain yhden saamelaisryhmän, eli porosaamelaisten, propagandaa. Vihreitä eivät kiinnosta vähemmistön vähemmistöjen oikeudet, vaan he kulkevat suurimman valtaryhmittymän talutusnuorassa. Ryhmän, joka haluaa kaventaa saamelaisuutta kansainvälisten sopimusten vastaisesti ja poistaa omalta vähemmistöltään alkuperäiskansaoikeudet. Tämä on todella törkeää ja en olisi voinut koskaan uskoa vihreistä, että he ovat valmiita tällaiseen sortoon ja rasismiin.

Kärnä muistuttaa, että Suomi ei ole saanut yhtäkään huomautusta nykyisen lain saamelaismääritelmästä.

– YK:n rotusyrjinnän vastaisen komitea on ainoastaan todennut, että KHO ei ole päätöksissään noudattanut voimassaolevaa lakia, vaan on turvautunut saamelaisuuden määrittelyssä ”kokonaisharkintaan”. Jos KHO olisi merkinnyt vaaliluetteloon kaikki ne henkilöt, jotka täyttävät nykyisen lain mukaisen määritelmän, ei komitealla olisi ollut siihen mitään nokan koputtamista. Keskusta taas ei tule hyväksymään saamelaiskäräjälakiin mitään muutoksia, jotka tulisivat heikentämään saamelaisiksi itsensä kokevien ja saamelaisuuden subjektiiviset kriteerit täyttävien oikeuksia ihmisoikeussopimusten vastaisesti. Me pidämme huolta vähemmistön vähemmistöistä loppuun saakka.

Lisätietoja:
Mikko Kärnä, p. 040 143 8941

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s