KÄRNÄ VAATII LÄHIMETSÄSTYS- JA KALASTUSALUETTA HELSINGIN HANASAAREEN

Medialle
23.10.2022
Julkaistavissa HETI

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee Helsingin kaupungin suunnitelmia Hanasaaren suhteen. Vanhan hiilivoimalan saastuneelle maaperälle aiotaan suunnitelmien mukaan rakentaa uusi betonilähiö ja rannalle uimapaikka.

– Tämä osoittaa, että Helsinki ei yhtään ymmärrä mitä sen pitää tavoitella jos se aikoo todella olla ”Maailman luontopääkaupunki”. Hanasaari tulee puhdistaa ja luonto ennallistaa. Alueelle voisi perustaa myös erityisesti Kallion ja Sörnäisten lapsille suunnatun lähimetsästys- ja kalastusalueen. Oma vesilintukosteikko voitaisiin rajata taajaman ulkopuolelle ja rajoitettu metsästys siellä toteuttaa turvallisesti. Alueelle suunnitellun uimapaikan ja saunan yhteyteen voisi rakentaa myös erityisen kalastuslaiturin siian pohjaongintaan. On tärkeää, että erityisesti lasten luontosuhteesta pidetään huolta.

Kärnä ehdottaa, että valtio kustantaa lähimetsästys- ja kalastusalueen rakentamisen kaupungin huolehtiessa puhdistamisen ja ennallistamisen kustannuksista.

– Lähimetsästys- ja kalastusalue voisi palvella myös kaupungissa työmatkailevia tai muuten vain asuvia maakuntalaisia, jotka kaipaavat rakkaiden harrastustensa pariin. 

Lisätietoja:

Mikko Kärnä, p. 040 143 8941

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s