KÄRNÄ JÄRKYTTYI HELSINGIN KAAVOITUSTERRORISMISTA”

Medialle

24.10.2022
Julkaistavissa HETI

Kansanedustaja Mikko Kärnä on kauhuissaan Helsingin kaupungin kaavoitustilanteesta. Vakavat kaavoitusongelmat ovat avautuneet kansanedustajalle viime viikon jälkeen, kun ihmiset ovat alkaneet ottaa yhteyttä Helsingin vaalipiiristä tulevissa eduskuntavaaleissa ehdolla olevaan Kärnään.  

– Toimin aiemmin Enontekiön kunnanjohtajana ja siellä ei saanut rakentaa kunnanviraston pihalle edes tupakkapaikkaa ilman valtavaa mylläkää. Kaikki yritykset kehittää kuntaa pyrittiin aina torppaamaan etelän sinipunavihreiden toimesta, oli sitten kyse Kilpisjärven kehittämisestä tai Hetan hotellihankkeista. Olipa meillä ympäristöministerinä myös aikanaan Ville Niinistö, joka yritti väkisin perustaa käsivarteen kansallispuistoa paikallisten vastustuksesta piittaamatta. Kun tätä taustaa vasten seuraa vihreiden ja vanhan vallan omia puuhasteluja maamme pääkaupungissa, ei voi kuin hämmästellä. Tavalliset, lähiluontoa ja kotiseutuaan rakastavat helsinkiläiset ovat valtavan huolissaan.

Kärnän mukaan vihreä ”kaavoitusterrorismi” on rikkonut ja rikkoo Helsingin kaupungin luontosuhteen, luontoarvot sekä maisemalliset arvot.

– Helsingin sinipunavihreät yrittävät survoa kaupunginosat täyteen uudisrakennuksia, joilla yleensä tuhotaan viheralueet. Toisaalta maisemat pyritään myös tuhoamaan pilvenpiirtäjillä. Helsingin kaavoituksessa luontoarvoja ei oteta ollenkaan huomioon, vaan nytkin Hanasaareen ollaan kehittämässä uutta betonilähiötä, vaikka luonto pitäisi pikemminkin uudistaa ja luoda Hanasaareen lähikalastus- ja metsästysalue. Malmin lentoaseman ainutlaatuinen luonto ja liito-oravat saavat väistyä betonin tieltä. Vihreille ulkohuussi Uudenmaan kokoisessa Enontekiön kunnassa on ongelma, mutta Helsingissä voidaan huoleti muka rakennella 20 kerroksisia pilvenpiirtäjiä ja tuhota lähiluontoa surutta sekä kipata puhdistamattomat lumet Itämereen. Häpeällistä. Tähän kaikkeen on saatava muutos.

Lisätietoja:
Mikko Kärnä, p. 040 143 8941

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s